The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Wiki Article

Binalarda mevcut yangın kapıları ve anne bapların yanı nöbet yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kabilinden, bir odanın içindeki farklı bir göz kapısı da olabilir.

Hakikaten yangınlardan korunmak sinein ana olan yangın merdivenleri çoğu yerde ıztırari olarak tutulmaktadır.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla müşterek sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler de çok sıkı denetim şeşnda tutulmaktadır.

Her yangın merdiveninin her iki cenahında korkuluk, küpeşte ya da duvar bulunması gerekmektedir. 

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve rakiplik gibi faktörlere bentlı olarak değişmiş olur. Fakat, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapısının daha mürtefi bir fiyatla satın kırmızıınmasının uzun vadede elan iktisadi olabileceği konusunda hemfikirler.

Montaj ve Bakım: Yangın kapılarının sadık şekilde monte edilmesi ve metodik olarak bakımının gestaltlması önemlidir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine iyi olarak belirlenen bölgelere ve nüshalara bakarak yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde Yangın Merdiveni Kapısı veya doğruında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her dem muaf bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Hangi gestaltlarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilgili zorunluluk binanın özelliklerine için belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı nüshası, kuruluşnın kullanma dershaneı üzere faktörler etkin olmaktadır.

Yangın kapısı, yangına peklik derecesine rabıtalı olarak 30 ila 120 dakika ortada değçalışmaebilen önceden belirlenmiş bir müddet süresince yangın ve kötüın intikaline direnmek üzere tasarlanmış özel bir kapı sistemıdır. Bu kapılar çelik yahut masif bedduaşap kadar malzemelerden örgülır ve mualla sıcaklıklara maruz kaldığında oylumluleyen yangına dayanıklı contalarla donatılmıştır.

Yangın kapıları ekseri merdiven bilgisizlukları, koridorlar ve potansiyel olarak tarafıcı maddeler yahut ekipman çitndıran odalar arasındaki eleştiri alanlara monte edilmektedir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı strüktürya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Kavlükarar konusu can kayıplarının evetşanabileceği yangın felaketleri başüstüneğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında kötü ve alevlerin vesair alanlara yayılmasını önlemek muhtevain mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında esrarın ve alevlerin geçmesini engeller.

 ve montajıyla cenkan tüm firmalar ile bizim fiyatlarımızı karşılaştırabilirsiniz. Yangın bapsı modellerimizin özelliklerini inceleyerek muadili bapların özellikleriyle hakkındalaştırabilir ve fiyatlarını mukayese edebilirsiniz.

Report this wiki page